Rodinný dom Malachovské skalky

Zastavaná plocha domu (bez terasy a náraďovne) je 195 m2, náraďovňa je súčasťou prístrešku pre parkovanie. Osadenie rodinného domu navrhujeme so zapustením suterénu tak, aby tým bol využitý existujúci terén na prekonanie výškového rozdielu jedného podlažia.
V prízemí I.NP navrhujeme denné priestory domu – obývaciu izbu s terasou s výhľadom na mesto Banská Bystrica, spojenú s veľkou jedálňou, kuchyňu s komorou. Nočná časť domu má dve izby, spálňu s výhľadom na panorámu. Spálňa bude mať vlastnú kúpeľňu, ostatné dve izby používajú spoločné hygienické zázemie delenej kúpeľne a záchodu. Ako pridružený priestor navrhujeme krytú obytnú terasu, kde bude možné podávať jedlá priamo z kuchyne, resp. jedálne.
V suteréne navrhujeme podľa požiadaviek klienta technické priestory, práčovňu, hosťovskú izbu a spoločenskú viacúčelovú miestnosť. Navrhovaný priestor pre saunu je v prípade potreby (alebo nezrealizovania sauny) možné začleniť do jedného priestoru spolu s miestnosťou fitness/relax a vytvoriť tak obývaciu izbu pre štartovací byt dieťaťa rodiny investora. Vstup do suterénu je iba schodiskom z prízemia a z terasy na teréne.
S osadením domu do terénu budú súvisieť minimálne terénne úpravy, dom využíva existujúci terén, pričom bilanciu zeminy predpokladáme negatívnu – predpokladáme navážky, ktoré zabezpečia priestor pre záhradu vyrovnať. Výškový rozdiel medzi podlažiami navrhujeme vo východnom rohu pozemku prekonávať bez schodiska – rampou pre peších osadenou v teréne.